Om oss

Magnus och Carola Holmström heter vi och ni finner oss i Norrfjärden som ligger ett par mil norr om Piteå- långt uppe längs Sveriges kustland!
Vi bor i ett stillsamt villakvarter tillsammans med våra tre pojkar; Jesper och Elias och Daniel.
2006 gick våra mångåriga drömmar i uppfyllelse och vi köpte våran första tollare- Duck Tail´s Crazy Little Thing- även kallad Vissla!
Hon kom till oss en blötslaskig vårvinterdag, och har tagit allas våra hjärtan med storm…
Till och medkatten, Frank och Sebastian, tog det hela med godan ro…

Magnus är en 40 årig datatekniker som jagar älg, sjöfågel och annat som ges tillfälle att vara med på eller att själv prova på. Han har ett genuint jaktintresse som sitter i allt sedan tonåren, då han mer eller mindre bodde i skogen och ute på vattnet. Idag är det väl kanske inte riktigt lika intensivt med jagandet, men det finns där i grund och botten och utövas så fort tillfälle ges.
För honom väcktes intresset för Tollare vid 20 års ålder av en artikel i en jakt tidning om just hundens unika jaktegenskaper. Sedan dess har drömmen funnits för att en vacker dag ha en egen tollare som sällskap i skogen och hemmavid.

Carola är en 37 årig hemmafixare ”mitt mellan två jobb”… Hon har alltid haft djuren nära sitt hjärta, men allergier i familjen satte stopp för att ha något hemma. Fick nöja sig med en kanin och ett långdraget hästintresse. Då hon flyttade hemifrån och ihop med Magnus så kom katterna, sedan egen häst, stall, höns, får… Då fanns inga hinder...
Hennes nyfikenhet för just Tollare föddes för måååånga år sedan då en kompis hade en hund med ett underbart temperament och i en alldeles lagom stor förpackning. En tollare...

Men, innan beslut om någon hund fattades så växte familjen på annat håll och stallet och djuren byttes ut mot det villakvarter vi bor i idag. Den gamla katten Sebastian, 17 år, finns fortfarande kvar, och när barnen så blev lite äldre, ja då kändes det som att det äntligen var rätt tid- det vi längtat efter, ett gemensamt intresse, något för oss båda, en hund! Magnus ville jaga- och Carola ville pröva på allt annat man kan med en hund. annat. Det blev att läsa på och sedan var valet givet - en Tollare, som vi ju båda drömt om.
Efter kontakt och besök hos Anders och Anita på Duck Tail´s i Töre var vi fast! En sådan skulle det bli!
Aldrig har vi ångrat valet av ras.

Tollaren som kom till oss, Vissla, visade sig vara en helt fantastisk individ, och vid två års ålder bestämde oss för att ta en kull på henne.  Efter en lång resa (och en lång vecka) i Finland, och en lång väntan, så föddes de två första valparna. Då det blev endast två, beslutades att vi skulle få använda samma hane igen (i Finland) och då tyckte vi det var lika så att även skaffa oss ett kennelnamn. Midgårdstollaren! Varför just det? Jo, Midgårdsvägen heter gatan vi bor på och alla valparnas namn är tagna ur den nordiska mytologin förstås....

Vissla har genom åren fått fyra små kullar. 14st finfina röda små underverk som tar världen med godan ro. En del livligare än andra, men alla med ett fantastiskt lynne!
Nu sista kullen har vi behållit lilla Idun, men har lämnat henne på foder hos Karin, Cristoffer och storebror Vidar i Ale.  Ett rivjärn med massa spring i benen. Orädd och framåt, nyfiken och söt söt attan!
Midgårdstollaren har även fått en hane i flocken. Tvåårige omplaceringshunden Lucky kommer från Norge och är med tanke på sina fina gener förhoppningsvis tillgänglig för avel så småningom. Vi ska först lära känna denna stiliga herre och låta honom landa ordentligt i sitt nya hem. Genomgo och trevlig. En riktig myse är han...